Kantelu "uskomushoito" -termistä

Useat täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen ammatti- ja yrittäjäjärjestöt ovat jättäneet kantelun Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin käyttämästä “uskomushoito“-termistä. Järjestöt katsovat, että termin käyttö on epäasiallista, ja järjestöt ovat useasti vedonneet asiallisemman termin käyttämiseksi hoidoistaan.

Kantelu on lähetetty eduskunnan oikeusasiamiehelle, jota pyydetään selvittämään Tukesin toiminnan asiallisuutta ja ryhtymään tarvittaessa toimenpiteisiin asian korjaamiseksi. Kantelijat ovat huomauttaneet, että viranomaisten on käytettävä asiallista terminologiaa ja noudatettava objektiivisuutta, puolueettomuutta ja hyvän hallinnon periaatteita kaikessa toiminnassaan.

Kantelun tekijät edustajat useaa tuhatta täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen ammattilaista ja terveystuotealaa sekä näitä hoitoja käyttäviä kuluttajia.

Kantelun tekijät:
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry
Pohjoismainen Homeopaattiyhdistys ry
Suomen Terveysjärjestö STJ ry
Shiatsu Finland ry
Klassisen Akupunktion Yhdistys ry
Kansanlääkintäseura ry
Luontaishoitoalan Foorumi ry
Suomen Refleksologit ry       
Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry
Suomen Fytoterapia ry
Yhdistävä lääketiede ry
Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry

Teksti: Mika Rönkkö

Tervetuloa Suomen Fytoterapia ry:n järjestämään  Zoom- webinaariin to 11.5 klo 18 -19.30.

Aihe: YRTIT JA MUUT LUONTAISHOIDOT TOIPILAAN KUNTOUTUMISESSA

Esitelmöijänä VIRPI RAIPALA-CORMIER,
Frantsilan luomuyrttitilan perustaja, yrttien ja luontaishoitojen moniosaaja ja kouluttaja

Webinaari auttaa ymmärtämään miten hoidot saavat uupunutta vahvistumaan ja löytämään keinoja miten käyttää ravintoa,yrttejä, eteerisiä öljyjä ja suomalaista kukkaterapiaa sekä akupainalluspisteitä voimaantumisen apuna.
Esitelmä antaa oivalluksia mm. koronan jälkitilojen, home ja kemikaaliherkistyneiden, burn out in sekä uupuneiden ja heikkokuntoisten hoitoon.
Webinaarin lopussa kysely- ja keskusteluhetki.

ILMOITTAUTUMISET: Maksu yhdistyksen tilille 9.5 mennessä FI1651190020031495 sekä kuitti sähköpostitse info@fytoterapia.fi.
Saat zoom-linkin ennen tapahtumaa.

HINTA: 10 e/jäsenet ja muut 15e. Mahdollisuus tallenteeseen, mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta olla linjoilla kyseisenä aikana.

Tervetuloa Suomen Fytoterapia ry:n järjestämään webinaariin kuulemaan miten saat hyvinvointia, elinvoimaa ja kauneutta mehiläispesistä ja sekä siitä, kuinka voit vaikuttaa omaan terveyteesi mehiläistuotteilla.

APITERAPIA 26.4.2023 klo 18-20 Miia Ruokolainen

Webinaarin sisältö:

· Mitä on apiterapia?

· Mitä ainesosia sisältää hunaja, siitepöly tai mehiläisvaha?

· Mitä on perga,propolis tai emomaito ?

· Miten mehiläispesien ilma tai ääni voi vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin?

· Mitä eroa on kennohunajalla ja purkitetulla hunajalla?

· Miten käytetään mehiläismyrkkyä?

· Mitkä ovat tärkeimmät mehiläiskasvit?

· Miksi fytoterapian tunteminen on tärkeää ja hyödyllistä ymmärtääkseen apiterapiaa ?

Webinaarin luennoija Miia Ruokolainen on Suomen Fytoterapia ry hallituksen jäsen.Hän on toiminut mehiläistarhaajana kymmenisen vuotta, joka on innoittanut tutustumaan kiehtoviin mehiläisiin kokonaisvaltaisesti. Miia on kuppari, perinnehoitaja, turvehoitaja,fytoterapeutti ja apiterapeutti sekä perinteinen jäsenkorjaaja.

ILMOITTAUDU 24.4.2023 MENNESSÄ zoomissa järjestettävään webinaariin: info@fytoterapia.fi

HINTA: 20 e / jäsenet ja 25€ / muut.

Ilmainen luento ja vuosikokous

Tahdomme toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kuuntelemaan Suomen Fytoterapia ry:n järjestämää ilmaista luentoa 26.2.2023 klo 15.30 ja sen jälkeen pidettävään yhdistyksen vuosikokoukseen klo 16.45. Toivomme näkevämme kaikki jäsenet niin luennolla kuin vuosikokouksessakin!


Luennon aiheena on Suomalainen metsä – fytoterapeutin aarreaitta ja luennoitsijana toimii Raija-Liisa 'Lippe' Äystö.

Metsän terveysvaikutukset ovat laajalti tunnettuja ihan sellaisenaan. Suomalaisesta metsästä löytää myös monenlaista superfoodiksikin luokiteltavaa kerättävää, jolla voi edistää terveyttä.

Luennolla tutustutaan esimerkiksi kääpien, sienten ja marjojen vaikutuksiin ja ominaisuuksiin. Lippe Äystö on Frantsilasta vuonna 2012 valmistunut diplomifytoterapeutti. Hän on Suomen Fytoterapia ry:n perustajajäseniä ja LKL:n kouluttajarekisterissä oleva fytoterapian kouluttaja. Tällä hetkellä hänen koulutuksiaan on meneillään Kauhajoella, Kälviällä ja Haapavedellä. 
 

Lähetä ilmoittautumisesi 23.2.2023 mennessä osoitteeseen info@fytoterapia.fi saadaksesi linkin luennolle ja kokoukseen. Virallinen vuosikokouskutsu esityslistoineen saapuu sähköpostitse 14 vuorokautta ennen kokousta.