Suomen Fytoterapia ry / Finlands Fytoterapi rf

Vuonna 2014 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on viedä eteenpäin tietoutta kasvien parantavista ominaisuuksista. 

Pyrkimyksenä on tukea ihmisiä hoitamaan itseään ja siten myös vähentää terveydenhuollon kuluja, sekä säilyttää vanhaa perinnettä ja tarjota asiantuntemusta eri kasveista. 

Yhdistyksen toiminnalle on merkityksellistä koulutusten järjestäminen. Näin yhdistys saa vietyä kasvilääkinnän tietoutta eteenpäin.

Vuosikokoukseen osallistujia ja yhdistyksen hallituksen jäseniä Frantsilassa helmikuussa 2020.

Yhdistyksen hallitus

Puheenjohtaja 

Regina  Keskinen

Olen juurtunut Hämeenkyrön puhtaaseen luontoon syvästi jo syntyessäni. Lähiluonnon puhtaat kasvit ja yrteillä hoitaminen tulivat mukaan elämääni jo lapsuusvuosina kun vietin kesät mummolassa, jossa eläimet, yrtit, luonto-yhteys, hoitaminen ja perinnetietoisuus kuuluivat arkeeni joka päivä. Ne ovat olleet luonnollinen jatkumo elämänpolullani kun siirryin kokopäiväisesti Luontaishoitola Reginan yrittäjäksi vuonna 2014. 

Olen valmistunut Frantsilan Diplomi-fytoterapeuttikoulutuksesta vuonna 2016. Sitä ennen olen opiskellut diplomi-vyöhyketerapeutiksi. Vuonna 2019 sain kolmannen terapeuttitason shiatsu- ja akupainantaterapeutin opinnot valmiiksi. Olen valmistunut myös luontoyhteysohjaajaksi, reikihoitajaksi, turvehoitajaksi, ayurvedahoitajaksi, kuppariksi, vauvahierojaksi sekä vauvahieronnan ohjaajaksi. Lisäksi opintoihini on kuulunut hieronnan, jäsenkorjauksen, turvehoitojen, saunahoitojen, kuumakivihieronnan, intialaisen päähieronnan, ravintoterapian ja rentoutusterapian opintoja. Koulutan tällä hetkellä esim. kuumakivihierontaa Frantsilassa sekä intialaista päähierontaa ja vauvahierontaa eri Työväenopistoissa. Pidän myös paljon kasvilääkintäpohjaisia luentoja eri yhdistyksissä, yrityksissä sekä opistoissa.

Haluan tuoda omalta osaltani esille kasvilääkinnän tietoisuutta ja vanhan kansanperinteen säilyttämistä. Tahdon tuoda ihmisille ymmärrystä siitä, kuinka luonto vaikuttaa ihmeellisellä tavalla meidän jokaisen hyvinvointiin jo pieninäkin annoksina nautittuna, on se sitten luonnossa liikkumista, hoitoja, ravintoa, luonnossa havainnointia, kasvien käyttöä tai kasvilääkintää. Luonto parantaa ihmeellisellä tavalla ja sen pitäisi olla meidän jokaisen saatavilla nyt ja tulevassa!  

Suomen Fytoterapiayhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi minut valittiin vuonna 2020. 
Varapuheenjohtaja / Facebook vastaava

Liisa-Maija Verainen 

Olen toiminut yrttien parissa vuodesta 1997, jolloin aloitin vanhempieni kanssa yrttien ja erikoiskasvien viljelyn maatilallamme Mynämäellä. Siellä minulla on edelleen oma yrttitarhani, Tarinayrttitarha, jossa vedän yrttikierroksia ryhmille. Minua kiinnostaa yrtteihin liittyvät perinteet ja entisajan viisaus, jotka tuon Tarinayrttitarhassa kerronnallisesti nykyhetkeen. Diplomifytoterapeutiksi valmistuin Frantsilasta 2012. Minulla on Yrttihoitola Mynämäellä, ja hoidoissa käytän kotimaisia yrttejä ja yrttituotteita. 

Olen yksi Suomen Fytoterapia ry:n perustajajäsenistä ja tällä hetkellä toimin yhdistyksen varapuheenjohtajana sekä päivitän yhdistyksen Facebook-sivuja. 
Sihteeri

Anna Tuulia Mattsson

Minulle on tärkeää ihmisen hoitaminen luonnonmukaisin keinoin. Arvostan luonnonvoimaa ja kasvien antamaa apua niin ihmisille kuin eläimillekin. Tästä syystä käytän hoidoissani kotimaisia yrttejä. Toimin naturopaattina ja Frantsilan Luomuyrttitilan tuotekehittäjänä ja tuote-edustajana. Hyvänolon tuulia toiminimelläni olen auttanut ihmisiä voimaan paremmin vuodesta 2010. 

Valmistuin Diplomifytoterapeutiksi Frantsilasta vuonna 2017. Lisäksi olen kouluttautunut myös laboratorioanalyytikoksi ja vyöhyketerapeutiksi. Oma henkilökohtainen toiveeni on, että luontaisterapia-ala ja länsimainen lääketiede lähentyisivät toisiaan. Koen luontaisterapiahoidot länsimaisen lääketieteen tärkeänä täydennyksenä. Ne eivät ole kumpikaan vaihtoehto toisilleen. Ihminen on kokonaisuus, mielen, henkisyyden ja fyysisyyden yhdistymä, ei pelkästään fyysinen kone. Ihmistä tulee hoitaa siis hyvin kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon psyykkisen ja fyysisen voinnin lisäksi henkinen hyvinvointi. Ravinnolla ja suolistomme voinnilla on myös suuri vaikutus terveyteemme, jota ei tulisi jättää huomioimatta sairauksia hoitaessa. 

Toimin tällä hetkellä yhdistyksessä sihteerinä ja Instagram vastaavana. Aiemmin olin Suomen Fytoterapia ry:n hallituksen varajäsenenä vuosina 2017-2019. 


Jäsenvastaava

Uusi jäsenvastaava aloittaa, tarkemmat tiedot tulossa


Koulutusasiat

Alessandra Sarelin

Olen entinen yliopistotutkija ja synnytysdoula, nykyinen dipl. fytoterapeutti ja resonanssihoitaja. Vuonna 2020 valmistun peristeam hoitajaksi eli ohjaan vaginan yrttihöyryhoitoja. Fytoterapeuttina olen erikoistunut kuukautiskiertoon ja naisten hormonitasapainoon. Yrtit olivat vahvasti läsnä jo lapsuudessa isäni ja isoäitini oppien kautta. Asun perheeni kanssa Paraisilla ja yritystoimintaan kuuluu, hoitotyön lisäksi, mikroversojen viljely. 

Yhdistyksessä toimin koulutusvastaavana.


Hallityksen varajäsenet

Anssi Putkonen

Outi Rossi

Annina Uimonen / Instagram vastaava

Timo Sunila

Rahastonhoitaja / kirjanpitäjä

Kirsi-Maria Tuorila