Suomen Fytoterapia ry / Finlands Fytoterapi rf

Vuonna 2014 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on viedä eteenpäin tietoutta kasvien parantavista ominaisuuksista. 

Pyrkimyksenä on tukea ihmisiä hoitamaan itseään ja siten myös vähentää terveydenhuollon kuluja, sekä säilyttää vanhaa perinnettä ja tarjota asiantuntemusta eri kasveista. 

Yhdistyksen toiminnalle on merkityksellistä koulutusten järjestäminen. 

Yhdistys tekee vaikutustyötä 

Fytoterapia ry kuuluu Luontaishoitoalan Foorumi ry yhdistykseen sekä Luonnonlääketieteen Keskusliittoon ry (LKL) järjestöön. Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n tavoite on vahvistaa koulutettujen ammattiluontaishoitajien asemaa Suomessa sekä mahdollistaa kuluttajille helppo pääsy ammattiterapeutin vastaanotolle. Luontaishoitoalan Foorumi ry:n tarkoituksena on Suomessa toimivien luontaisterapeuttien yhdyssiteenä edistää luontaishoitojen yhteiskunnallista arvostusta ja asemaa sekä parantaa luontaishoitoalan toimintaedellytyksiä, sisäistä yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Yhdistyksen hallitus 2023 ja esittelyt


Puheenjohtaja 

Regina  Keskinen

Varapuheenjohtaja / Facebook vastaava

Liisa-Maija Verainen 

Sihteeri

Sari Lyytinen

Jäsenvastaava

Anna Tuulia Mattsson

Koulutusasiat

Vuonna 2023 koulutusasioita hoitaa koulutustiimi, johon kuuluvat:
Regina Keskinen, pj
Liisa-Maija Verainen, varapj
Anita Wasik
Päivi Salo

Esittelyt

Puheenjohtaja

Regina Keskinen

Luontaishoitola Reginan yrittäjä vuodesta 2014. Suomen Fytoterapiayhdistyksen puheenjohtaja vuodesta 2020. Lisäksi LKL:n varapuheenjohtaja ja sihteeri. 

Hallituksen varsinaiset jäsenet

Anna-Tuulia Mattsson

Toimin tällä hetkellä yhdistyksessä jäsenvastaavana. Olin Suomen Fytoterapia ry:n hallituksen varajäsenenä vuosina 2017-2019 ja sihteeri 2020-2022. Lisäksi LKL:n varainhoitaja.

Miia Ruokolainen

Opiskelin Frantsilassa fytoterapiaa vuosina 2017-2019 ja olen pyörittänyt omaa monipuolista luontais- ja perinnehoitola Luonnottaren VoiMia vuodesta 2017 lähtien. Fytoterapiayhdistyksen hallituksen jäsenenä olen nyt toista kautta.

Päivi Salo

Toimin tällä hetkellä hallituksen koulutustiimissä ja päivitän kotisivuja. Valmistuin diplomifytoterapeutiksi Frantsilasta vuonna 2016. Aiemmin toimin Suomen Fytoterapia ry:n hallituksessa jäsenvastaavana v. 2017-2021. 

Liisa-Maija Verainen

Olen yksi Suomen Fytoterapia ry:n perustajajäsenistä ja tällä hetkellä toimin yhdistyksen varapuheenjohtajana sekä päivitän yhdistyksen Facebook-sivuja. 

Hallituksen varajäsenet

Kaisa Behm

Valmistuin diplomifytoterapeutiksi ja luontaishoitajaksi v. 2022. Muu koulutukseni on sairaanhoitaja, valmistuin v. 2016 sekä yrttihoitaja, valmistuin v. 2021.

Sari Lyytinen

Valmistuin v. 2022 fytoterapeutiksi Frantsilasta. Olen ollut yhdistyksen sihteerinä keväästä -22.

Annina Uimonen 

Olen hallituksen varajäsen sekä IG-vastaava. Opiskelin Frantsilassa fytoterapiaa vuosina 2017-2019 ja yrttihoitajan vastaanottoa pidän perheyrityksessämme Hyvinvointi Amida. Viimeistelen lääketieteen perusopintojani ja syksyllä olen toivottavasti vihdoin diplomifytoterapeutti! Olen toiselta ammatiltani tanssitaiteilija ja asun perheeni kanssa Jyväskylässä. 

Anita Wasik

Olen hallituksen varajäsen, yrttiterapeutti ja ravintoneuvoja, biolääketieteen tohtori ja tutkija, lääketieteellinen kirjoittaja, bloggaaja sekä yrittäjä. Olen opiskellut biolääketieteen tohtoriksi lääketieteellisestä tiedekunnasta Suomi), yrttilääketiedettä (Iso-Britannia) ja luonnontieteiden maisteriksi biotekniikasta ja molekyylibiologiasta (Puola). Työskentelin vuosia biolääketieteen tutkijana Puolassa, Saksassa ja Suomessa. Tarjoan yrtti- ja ravintoneuvontaa akuutteihin sekä kroonisiin ongelmiin. Vastaanotetaan verkossa, Helsingissä (Lääkärikeskus Astris) ja Jyväskylässä (Hyvivointi- ja kuntoutuskeskus Amida).

Kunniajäsen 

Virpi Raipala-Cormier 

Rahastonhoitaja / kirjanpitäjä

Kirsi-Maria Tuorila

Seuraa yhdistyksen Instagram-tiliä! 


Voit seurata meidän sivua täältä