Suomen Fytoterapia ry / Finlands Fytoterapi rf

Vuonna 2014 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on viedä eteenpäin tietoutta kasvien parantavista ominaisuuksista. 

Pyrkimyksenä on tukea ihmisiä hoitamaan itseään ja siten myös vähentää terveydenhuollon kuluja, sekä säilyttää vanhaa perinnettä ja tarjota asiantuntemusta eri kasveista. 

Yhdistyksen toiminnalle on merkityksellistä koulutusten järjestäminen. Näin yhdistys saa vietyä kasvilääkinnän tietoutta eteenpäin.

Hallituksen kokous Frantsilassa

Yhdistyksen hallitus

Puheenjohtaja 

Raija -Liisa Äystö 

Olen Raija-Liisa Äystö, yleisemmin tunnettu nimellä Lippe. Valmistuin 
diplomifytoterapeutiksi Frantsilasta vuonna 2012, mutta jo ennen sitä olin pitkään käyttänyt kasveja ravintona ja lääkitsemiseen. Lisäksi olen diplomishiatsuterapeutti, luontaishoitaja, luontaisyrttineuvoja ja koulutettu hieroja. 

Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa perustamiskokouksesta lähtien, ensin sihteerinä ja nyt kolme vuotta puheenjohtajana. Vedän alan koulutusta Kauhajoen evankelisella opistolla ja Kaustisen evankelisella opistolla. Näin saan vietyä eteenpäin unelmaani, että yhä useammalla myös pohjoisempana olisi mahdollisuus opiskella alaa. Varapuheenjohtaja 

Liisa-Maija Verainen 

Olen toiminut yrttien parissa vuodesta 1997, jolloin aloitin vanhempieni kanssa 
yrttien ja erikoiskasvien viljelyn maatilallamme Mynämäellä. Siellä minulla on 
edelleen oma yrttitarhani, Tarinayrttitarha, jossa vedän yrttikierroksia ryhmille. 
Minua kiinnostaa yrtteihin liittyvät perinteet ja entisajan viisaus, jotka tuon 
Tarinayrttitarhassa kerronnallisesti nykyhetkeen. 

Diplomifytoterapeutiksi valmistuin Frantsilasta 2012. Minulla on Yrttihoitola Mynämäellä, ja hoidoissa käytän kotimaisia yrttejä ja yrttituotteita.  
Olen yksi Suomen Fytoterapia ry:n perustajajäsenistä ja tällä hetkellä toimin 
yhdistyksen varapuheenjohtajana sekä päivitän yhdistyksen Facebook-sivuja. Sihteeri

Jaana Sarrivaara

Olen yksi yhdistyksen perustajajäsenistä. Valmistuin diplomifytoterapeutiksi vuonna 2013. Asun Hyvinkäällä omakotitalossa, luonnon keskellä, koivujen ympäröimänä. 
Luonto ja kasvien maailma ovat aina olleet lähellä sydäntäni. 
Käyn päivätöissä muualla ja kotona teen hoitoja.
Rahastonhoitaja/kirjanpitäjä

Kirsi-Maria Tuorila-SaidKoulutusasiat

Johanna Resi 

Olen fytoterapeutti Johanna Resi Kirkkonummelta. Sydäntäni lähellä ovat luonnon 
lisäksi koulutusasiat. Rakkaus luontoon vei minut 20 vuotta sitten luontaistuotteiden pariin. 

Olen saanut etuoikeuden syntyä Suomessa ja nauttia puhtaan luontomme antimista 
vapaasti. Halu elää yksinkertaista elämää ja nauttia luonnosta saatavista asioista, kuten 
puhtaasta ilmasta, metsän rauhasta ja luonnossa kasvavista villiyrteistä, tuntui oikealta ja halusin tutkia asiaa tarkemmin. Janosin tietoa lisää ja halusin tutustua rohdoskasveihin, eteerisiin öljyihin, opiskella ja hankkia lisää kokemusta hoidoista, joten aloitin kasvislääkinnän opinnot. Frantsilassa opettajina olivat parhaimmat kasvilääkinnän ammattilaiset ja valmistuin fytoterapeutiksi vuonna 2016. Hoidan jo kolmatta kauttani koulutusasioita yhdistyksessämme. 

Kirjoitan myös blogia.
Jäsenrekisteri ja Instagram

Päivi Salo

Minua on aina kiinnostanut kasvien maailma ja se, miten tukea esimerkiksi lasteni terveyttä luonnonmukaisin keinoin. Valmistuin diplomifytoterapeutiksi Frantsilasta vuonna 2016. 
Sen jälkeen suoritin luonto- ja ympäristöalan ammattitutkinnon, luonnonvaratuottajan sekä luonto- ja ympäristöneuvojan perustutkinnot. Olen koulutukseltani myös yrtti- ja marjaneuvoja, reikihoitaja ja –opettaja, sekä olen käynyt NLP:n perus- ja jatkotason sekä lukuisia muita kursseja liittyen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Haluan jakaa tietoa opiskelemistani asioista, jotta yhä useampi kiireisessä ja stressaavassa elämässä löytäisi itsensä "takaisin luontoon".
Käyn töissä muualla, mutta muulla ajalla koulutan, luennoin, järjestän tapahtumia esim. työhyvinvointiin liittyen, valmistan erilaisia luonnontuotteita, teen hyvän olon hoitoja. 

Yhdistyksessä olen toiminut vuodesta 2017 ja hoidan yhdistyksen jäsenrekisteriä
Varsinainen jäsen

Raija Kivimetsä

Olen Raija Kivimetsä, luontoa ja villivihanneksia rakastava villiyrttikouluttaja, FM, 
kasvilääkintään ja aivojen hyvinvointiin erikoistunut hyvinvointikouluttaja, terveystoimittaja ja tietokirjailija. Fytoterapeuttina olen tuore ja valmistunut Frantsilan koulutuksesta 2019. Yhdistyksen hallituksessa olen toista kautta, ensin varajäsenenä, nyt virallisena jäsenenä. 

Fytoterapeuttina haluan auttaa erityisesti stressin kourissa kamppailevia ja ikäihmisiä. Luonto on minulle lataamo, rentoutuskeidas, ruoka-aitta, virikepankki ja seikkailupuisto. Luonnosta eri muodoissaan on tullut minulle innostava työ. Kirjoitan luonnosta, kehittelen reseptiikkaa, vedän villiyrttikursseja, luennoin, vedän viikonloppukursseja ja tyhy-päiviä, teen hyvinvointiin liittyviä verkkovalmennuksia ja autan stressin ja muistihaasteiden kanssa painiskelevia löytämään uuden polun elämään. 

Olen kirjoittanut 6 tietokirjaa, joista 5 käsittelee villivihanneksia ja -yrttejä. Tunnetuin kirjani on Hulluna hortaan, jonka olen kirjoittanut yhdessä puolisoni Joukon kanssa. Kirja on hurahduttanut jo tuhansia suomalaisia hyödyntämään takapihan ilmaisia superfoodeja. Ylläpidän hortoilu- ja autuuttaaivoille-sivustoja.
Varajäsenet

Virpi Raipala-Cormier

Anna-Tuulia Mattsson

Ulla Korhonen

Anssi Putkonen

Sirpa Salmela